Amsterdam,
31
juli
2018
|
12:02
Europe/Amsterdam

Programma de Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! bekend

Nieuw festival bestaat voornamelijk uit unieke samenwerkingen en duetten

Samenvatting

Over anderhalve maand bezoeken zo’n 120.000 muziekliefhebbers de eerste editie van De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!. Op zaterdag 15 september reizen maar liefst 24 artiesten naar Zwolle, Eindhoven en Amsterdam om de jubilea van De Vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch te vieren. Eerder werd al bekendgemaakt dat onder meer BLØF, Anouk, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Chef’Special, André Hazes, Ronnie Flex en Lil’ Kleine zullen optreden tijdens het eenmalige festival. Vandaag maakt de organisatie ook bekend dat De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! een eigen festival karakter krijgt met tientallen duetten en unieke samenwerkingen van volledige bands.

Artiesten en bands zullen veelal in duo-vorm reizen op 15 september. Zo zullen BLØF en Chef’Special voor het eerst samen het podium delen en ook voor Maan, Diggy Dex en Kraantje Pappie is het een eerste live-kennismaking. Marco Borsato reist samen met Jeroen van Koningsbrugge en VanVelzen. André Hazes zal de helikopter delen met Nick & Simon en Xander de Buisonjé. Eerdere edities van De Vrienden van Amstel LIVE! lieten al zien dat Typhoon en DI-RECT het samen goed kunnen vinden, de vriendschap tussen Anouk en Douwe Bob en ook die van Guus Meeuwis en Rowwen Hèze was al veel langer bekend. Deze duo’s zullen dan ook samen op het podium staan. Welke nummers de artiesten gaan doen, blijft voorlopig nog even geheim. Ook zullen er meerdere verrassingsoptredens volgen.

Afsluitende acts

Vandaag werd ook bekend wie waar afsluit. De in Zwolle woonachtige rapper Typhoon zal met zijn titanenband en DI-RECT het Park de Wezenlanden in Zwolle sluiten en ook Guus Meeuwis en Rowwen Hèze zullen in hun vertrouwde omgeving van het E3 strand nabij Eindhoven de reis beëindigen. De in Noord-Holland woonachtige Borsato, van Koningsbrugge en VanVelzen eindigen in Amsterdam Spaarnwoude.

Giel Beelen laat de komende weken zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt in aanloop naar het evenement. Bekijk zijn vlogs hier. Er zijn nog enkele kaarten te koop voor het eenmalige festival. Kaarten voor Zwolle, Eindhoven en Amsterdam zijn verkrijgbaar via vliegendevrienden.nl/tickets.

Meer informatie over het festival zelf is te vinden op www.vliegendevrienden.nl.

-EINDE PERSBERICHT-

NOOT VOOR DE REDACTIE (NIET VOOR PUBLICATIE):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisa van der Heijden, communicatie Amstel, 06-26240423 / lisa.vanderheijden@heineken.com of Machiel Hofman van Tribe Company, 06-53980712 / machiel@tribecompany.com.

PERSACCREDITATIE

Aanvragen kunt u voor vrijdag 14 september 2018 om 12.00 uur indienen via lisa.vanderheijden@heineken.com.

Volg De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! op online & social kanalen:

DE VLIEGENDE VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE!

  • Zaterdag 15 september 2018
  • Eindhoven: E3 Strand
  • Zwolle: Park De Wezenlanden
  • Amsterdam: Recreatieterrein Spaarnwoude
  • 12.00 uur – 23.00 uur

Met o.a: Anouk, Douwe Bob, André Hazes, Nick & Simon, Typhoon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, Jeroen van Koningsbrugge, VanVelzen, BLØF, Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, DI-RECT, Lil’ Kleine, Broederliefde, Diggy Dex, Coen & Sander, Lucas & Steve, Fedde Le Grand, Marco Borsato, Ronnie Flex, Kraantje Pappie en Jacqueline Govaert.

Dit is geen commerciële informatie maar persinformatie. U ontvangt dit persbericht omdat u bent opgenomen in het persbestand van HEINEKEN Nederland. Indien u deze persinformatie niet meer wenst te ontvangen, kunt u dat kenbaar maken door een e-mail te sturen naar persinfo@heineken.com. Uw e-mailadres wordt dan uit de database verwijderd.