ROTTERDAM,
18
januari
2024
|
14:42
Europe/Amsterdam

Amstel lanceert een nieuwe fruitige vriend: Amstel Rosé

Amstel Rosé vanaf nu beschikbaar in retail en horeca

Voor de liefhebbers van fris en fruitig bier, tapt Amstel vanaf nu ook uit een fruitig vaatje. Amstel Rosé is de nieuwe vriend binnen het Amstel portfolio en wordt gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, rood fruit en – natuurlijk - Amstel bier. Dit levert een heerlijk verfrissend en fruitig rosébier op, met 4% alcohol. Amstel Rosé is de frisse keuze voor onvergetelijke momenten met vrienden en vanaf nu beschikbaar in retail en horeca. Het bier komt het best tot zijn recht in een vaasje, terwijl je samen met je vrienden proost. Op de vriendschap! 

Amstel Rosé is tijdens De Vrienden van Amstel LIVE op een opvallende manier aan het grote publiek gepresenteerd. In de Amstel Rosé Garden konden aanwezigen een bel luiden - Ring for Rosé – waarna er een vers getapte Amstel Rosé vanuit een groene haag werd aangereikt. De Amstel Rosé Garden is als het ware de tuin van de bruine kroeg. 

Populariteit rood fruit groeit 

Thijs Gussenhoven, Marketing Manager van Amstel, over het nieuwe Rosé bier: “Het biersegment met rood fruit is een belangrijke groeimarkt. We zien dat 40% van de huidige “rood fruit shoppers” al vaak Amstel Radler en Amstel pils kopen. Het was daarom een logische stap om rosébier toe te voegen aan ons portfolio. Er leeft een vooroordeel dat rosébier voor vrouwen zou zijn, maar er is zeker ook potentieel voor dit bier onder jonge mannen die op zoek zijn naar “avontuurlijke” biervarianten met lekkere (fruitige) smaken. Er is sowieso een grote groep die wel bier willen drinken, maar voor wie de smaak van pils een drempel is. We willen dat iedereen kan genieten van een Amstel biertje, of je nou van de smaak van pils houdt, of toch iets frissers en fruitigers zoekt.” 

Beschikbaarheid 

Amstel Rosé is vanaf nu beschikbaar in de retail en horeca. In de retail is hij beschikbaar in fles in een six-pack, in de horeca wordt het rosébier fruitig getapt in een vaasje.