Valkenburg,
05
mei
2020
|
15:58
Europe/Amsterdam

Nieuwe datum voor Amstel Gold Race

Nederlandse klassieker op 10 oktober 2020

Samenvatting

Valkenburg, 5 mei 2020 – De 55e Amstel Gold Race en de 7e Amstel Gold Race Ladies Edition worden mogelijk dit jaar nog verreden. Dat heeft de UCI vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de hernieuwde internationale wielerkalender voor 2020. Nederlands enige wielerklassieker staat gepland op 10 oktober.

"We zijn ontzettend blij met het bericht van de UCI dat er een datum voor de Amstel Gold Race is gevonden. Dat is een mooie bevestiging dat de Nederlandse klassieker in het rijtje met de grote ronden en monumenten thuishoort. Wij kunnen als organisatie nu met onze partners nieuwe plannen gaan maken voor het najaar. Natuurlijk houden we de ontwikkelingen in de gaten, alleen als de situatie het toelaat zal er gekoerst worden”, aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

Ook koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition, Leontien van Moorsel, is enthousiast over het besluit van de UCI. “Het is voor ons belangrijk dat ook de Amstel Gold Race Ladies Edition een plek zou krijgen in de agenda van de UCI, het is mooi dat zowel de heren- als dameskoers op dezelfde dag verreden kunnen worden.”

Wielerweekend
Een dag later, zondag op 11 oktober, staat Gent-Wevelgem gepland. “Ik heb zelf mooie herinneringen aan deze koers en het contact met de organisatie van Gent-Wevelgem is heel warm. We gaan dan ook zeker in gesprek met onze Vlaamse collega’s om er een uniek sportweekend van te maken”, aldus Van Vliet.

Toerversie voor 15.000 wielerliefhebbers
Omdat de Amstel Gold Race op zaterdag plaatsvindt, staat de toerversie voor 15.000 wielerliefhebbers gepland op zondag 11 oktober. De organisatie komt binnenkort met meer informatie.

Contactpersonen