17
januari
2018
|
12:12
Europe/Amsterdam

Maastricht en Valkenburg tot en met 2022 start- en finishlocatie voor de Amstel Gold Race

De gemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul verbinden zich ook voor de komende vijf jaren aan de Amstel Gold Race. Beide gemeenten en de Amstel Gold Race maakten vandaag bekend dat zij het contract hebben verlengd tot en met 2022. Maastricht is al jaren partner van de Amstel Gold Race en sinds 1998 de vertrouwde startplaats van deze wielerklassieker. De finishlijn wordt al sinds 2003 getrokken in de gemeente Valkenburg aan de Geul. John Aarts, wethouder Maastricht en Jan Vermeer, wethouder Valkenburg aan de Geul, tekenden vanmiddag in het bijzijn van koersdirecteur Leo van Vliet het nieuwe contract.

Maastricht

Wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht is verheugd met het nieuwe vijfjarig contract: "De start van de Amstel Gold Race betekent voor Maastricht een economische impuls in de vorm van bezoek van de binnenstad en overnachtingen. Daarnaast biedt de race een interessant podium om onze stad landelijk en internationaal te presenteren." Vanaf 2017 wordt er in het Amstel Gold Race weekend ook de Ladies edition van de Amstel Gold Race verreden, een wedstrijd die is opgenomen in de internationale UCI Women's WorldTour. De Markt in Maastricht is ook het decor van de start van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Ook versterkt het evenement het imago van Maastricht als gastvrije stad in een aantrekkelijke regio. De Amstel Gold Race is al jarenlang een sterk wielerevenement met ruimte voor topsport en breedtesport.

Valkenburg

Ook blijft de finish de komende vijf jaar van de Amstel Gold Race in Valkenburg aan de Geul. De gemeente heeft hierover overeenstemming bereikt met de organisatie. De Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt vormt opnieuw het decor voor de finish van zowel de herenwedstrijd als de Ladies Edition van de Amstel Gold Race. Wethouder Jan Vermeer is verheugd dat Valkenburg de komende vijf jaren de finishplaats van deze klassieker blijft: "De Amstel Gold Race en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vormt ieder jaar weer één van de hoogtepunten in onze evenementenstad, met 15.000 deelnemers aan de toerversie en 50.000 toeschouwers in Valkenburg tijdens de wedstrijd op zondag. Ieder jaar opnieuw is het tijdens het Amstel Gold Race weekend één groot feest in onze wielerstad. De samenwerking met de organisatie van dit geweldig wielerevenement is voortreffelijk."

De 53e editie van de Amstel Gold Race wordt verreden op zondag 15 april 2018. Een dag eerder worden de heuvels beklommen door deelnemers van de 17e editie van de Toerversie Amstel Gold Race.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Stichting Amstel Gold Race: +31 (0) 88 4343247

Koersdirecteur: Leo van Vliet op +31 (0) 6 53497580

Perschef: Vincent van der Stouwe: +31 (0) 650214005