LEIDEN,
24
januari
2022
|
08:45
Europe/Amsterdam

'Het is tijd, de hoogste tijd'

Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen vieren heropening horeca met nieuwe uitvoering Hazes-hit

Het is de hoogste tijd voor het verlossende moment dat de kroegen en de glazen weer volstromen. En dus hebben Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen voor de heropening van de horeca de bekende Hazes-hit ‘Het Laatste Rondje’ herschreven. In de nieuwe versie draait het niet om de laatste minuten waarin een café open is, maar juist om de eerste minuten dat deze weer opengaat. De lofzang en de bijbehorende videoclip zijn vanaf vandaag beschikbaar op YouTube.

Ondernemers kunnen niet wachten om hun deuren weer te openen, personeel staat te popelen om nieuwe fusten aan te sluiten en gasten hunkeren naar avonden vol gezelligheid. Heel Nederland staat klaar voor het moment dat het eerste rondje geschonken wordt. Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen grijpen het moment waar iedereen naar verlangt aan voor een bijzondere ode aan de horeca. Het idee voor het nummer ontstond tijdens de repetities van De Vrienden Van Amstel LIVE, dat vorige week vanwege de huidige overheidsmaatregelen niet door kon gaan.

“Uiteraard hebben we dit initiatief, waaruit zoveel warmte voor de horeca spreekt, volledig omarmd. Alle seinen lijken op groen te staan voor een gedeeltelijke opening van de horeca. Wij staan in de startblokken om alle zaken op tijd van bier te voorzien. Dit lied is een geweldige opsteker voor iedereen die de horeca een warm hart toedraagt.”

Marc Jitta, horecadirecteur HEINEKEN Nederland

“Het idee voor het nummer ontstond tijdens de repetities van De Vrienden Van Amstel LIVE. Daar bespraken we dat de horeca natuurlijk in een soortgelijke situatie zit als onze sector. Het leek ons leuk om iets voor de horeca te maken waarmee ze kunnen vieren dat ze eindelijk weer open kunnen. Want het is écht de hoogste tijd.”

Nick Schilder

Het is tijd, de hoogste tijd
Het welbekende André Hazes-nummer ‘Het Laatste Rondje’ uit 1981 wordt traditioneel in veel Nederlandse kroegen tegen sluitingstijd gedraaid. Het nummer werd herschreven voor het verlossende moment dat we weer mogen. Daarmee staat het refrein ‘Het is tijd, de hoogste tijd’ niet meer symbool voor de laatste minuten dat de kroeg open is, maar voor de eerste minuten dat hij weer open gaat. Het nummer en de bijbehorende videoclip van ‘Het Eerste Rondje’ zijn vanaf nu beschikbaar op YouTube.

Speel audio bestand

Het Eerste Rondje - De Hoogste Tijd_MP3