Valkenburg,
03
oktober
2016
|
11:24
Europe/Amsterdam

Amstel Gold Race krijgt dameskoers

Leontien van Moorsel koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition

Samenvatting

De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend jaar een dameskoers met Leontien van Moorsel als koersdirectrice. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op zondag 16 april 2017 verreden, op dezelfde dag als de mannenwedstrijd. Het parcours leidt het vrouwenpeloton van Maastricht door de Limburgse heuvels over ruim 125 kilometer naar de finish in Berg en Terblijt. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt, in aanwezigheid van regerend Olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen en Olympisch en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos.

Ik ben enorm trots dat we met de Amstel Gold Race Ladies Edition weer een hoofdstuk kunnen toevoegen aan het grootste wielerevenement van Nederland.” De Amstel Gold Race pioneerde al eerder met een dameskoers in 2001, 2002 en 2003. Van Vliet: “Het vrouwenwielrennen is nu op een hoger niveau dan ooit en de sport stijgt enorm in populariteit, ook bij het publiek en de sponsoren. Daarmee verdient het vrouwenpeloton weer een eigen koers. De Ladies Edition is een mooie aanvulling voor de Amstel Gold Race en de honderdduizenden wielerliefhebbers die elk jaar langs het parcours staan.
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race

De organisatie heeft een bidbook voor de Amstel Gold Race Ladies Edition ingediend bij de UCI. De internationale wielerbond maakt komende week de kalender voor de UCI World Tour bekend.

Met de rijke historie van de Amstel Gold Race en het aantrekkelijke parcours ga ik er van uit dat de UCI de Amstel Gold Race Ladies Edition al in 2017 zal opnemen in de kalender van de UCI World Tour.
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race

Parcours gelijk aan de mannenwedstrijd

Op zondag 16 april start de Amstel Gold Race Ladies Edition net als de mannenwedstrijd vanaf de Markt in Maastricht. Het parcours leidt de dames grotendeels over hetzelfde parcours als de mannen via een aantal grote lokale ronden met beklimmingen van de Bemelerberg en de Cauberg. De finish ligt na zo’n 125 kilometer op de Rijksweg tussen Vilt en Berg en Terblijt.

Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition.

Ik vind het geweldig dat we ons met de Amstel Gold Race Ladies Edition kunnen aansluiten bij de enige Nederlandse voorjaarsklassieker. De organisatie staat, het parcours door de Limburgse heuvels is spectaculair en het publiek is hier altijd fantastisch. Ik kijk nu al uit naar april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken!
Leontien van Moorsel, koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition

Belangrijke stap in vrouwenwielrennen

Olympisch en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos zet zich al jaren in om het dameswielrennen hoger op de agenda te krijgen. Vos was onder meer nauw betrokken bij de introductie van de UCI World Tour voor de vrouwen.

De Amstel Gold Race Ladies Edition is weer een belangrijke stap in de erkenning en professionalisering van het dameswielrennen. De Nederlandse wielrensters doen het ook internationaal heel erg goed, maar er is niks mooiers dan voor een groot publiek in je eigen land te koersen.
Marianne Vos, Olympisch en meervoudig wereldkampioene

Live verslag bij NOS

NOS zal ook de komende vier jaar live verslag doen van de Amstel Gold Race op radio en tv. Vanaf de eerste editie is de Amstel Gold Race Ladies Edition onderdeel van de uitzending.

Amstel en wielrennen

Bierbrouwer Amstel heeft een lange historie in het wielrennen - als shirtsponsor, met de Amstel Bier amateur wielerploeg en sinds 1966 met de Amstel Gold Race profeditie. De Amstel Gold Race is uitgegroeid tot het grootste wielerevenement van Nederland.

Wij kijken altijd hoe we het weekend voor zowel de profs en amateurs als de toeschouwers beter kunnen maken. Zo hebben we in 2002 de Toerversie Amstel Gold Race geïntroduceerd, waar elke editie ruim 15.000 liefhebbers en fietsvrienden aan deel nemen. Het is onder meer dankzij de succesvolle introductie van Amstel Radler, een bier ooit gemaakt door en voor wielrenners, dat de brouwerij nu haar betrokkenheid bij de Amstel Gold Race verder kan uitbreiden en de Ladies Edition van harte omarmt. Met de komst van de dameskoers kunnen we de wielerliefhebbers nog meer spektakel bieden, langs het parcours of met een biertje voor de tv.
Derk Egeler, sponsormanager Amstel

Meer informatie:

Meer informatie over de Amstel Gold Race vindt u ook op:

www.amstelgoldrace.nl

http://twitter.com/amstelgoldrace 

http://www.facebook.com/AmstelGoldRace