Valkenburg,
14
april
2021
|
18:34
Europe/Amsterdam

Win je eigen huiskamer aan de finish van de Amstel Gold Race

Organisatie maakt zich op voor bijzondere 55e editie van de Amstel Gold Race en 7e Amstel Gold Race Ladies Edition

14 april 2021 – Voor het eerst in de geschiedenis van de Amstel Gold Race wordt de koers aanstaande zondag op een gesloten parcours en zonder publiek verreden. Het zal even wennen zijn. Waar normaal door heel Limburg honderdduizenden fans de renners naar de overwinning schreeuwen, is het dit jaar stil en zal de legendarische Cauberg maar liefst 19 keer beklommen worden zonder een rijendikke mensenmassa. Een bijzondere race wordt het dus zeker. Met 21 beklimmingen bij de dames en 38 bij de heren wordt het naast een loodzware koers voor de renners, ook voor twee supporters een onvergetelijke belevenis. De organisatie heeft namelijk besloten om twee fans de unieke kans te geven om bij de 7e Amstel Gold Race Ladies Edition en 55e Amstel Gold Race aanwezig te zijn. En hoe! In een speciaal gebouwde huiskamer bij de finish waar de renners maar liefst 20 keer live voorbijkomen, kunnen zij de hele dag als enige supporters genieten van de vrouwen- en herenkoers.

Thom Ligthart, organisatie Amstel Gold Race: “Er gaat natuurlijk niets boven een wielerfeest waarbij honderdduizenden fans langs het parcours staan om de renners aan te moedigen. Helaas moeten we het een jaartje zonder publiek doen. Maar we zijn ontzettend blij dat de Amstel Gold Race dit jaar wel door kan gaan, met veel aandacht voor de veiligheid van alle aanwezigen, een geweldig deelnemersveld en een wel heel bijzonder parcours. Daarom bieden we de twee grootste Amstel Gold Race fans de ultieme kans om als enige toeschouwers toch aanwezig te zijn. Er staat namelijk één huiskamer aan het parcours waar de renners liefst 20 keer live voorbijkomen. En dat niet alleen, je ziet ook als eerste met eigen ogen wie de winnaars worden van beiden races, de ‘Amstel huiskamer’ staat namelijk pal aan de finish. Ook is er een televisie aanwezig zodat de twee fans niets van de race hoeven te missen. Om kans te maken op deze huiskamer, kun je een mooie herinnering aan de Amstel Gold Race, een leuke foto of een ander creatief idee via onze Amstel Gold Race social media kanalen insturen. Natuurlijk vindt dit allemaal geheel Covid-proof plaats en zullen de winnaars van tevoren een Covid-test moeten ondergaan. We zijn ontzettend benieuwd naar de inzendingen.

Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race: “Als iemand mij een paar jaar geleden had verteld dat mijn 25e editie als koersdirecteur zonder publiek verreden moest worden, dan had ik die echt voor gek verklaard. De Amstel Gold Race zonder publiek? Dat is ondenkbaar. En toch gaat het zondag zo gebeuren. Hoe bizar het ook is en hoe graag ik het natuurlijk anders had gezien, we gaan zondag 'gewoon' rijden. En daar ben ik ontzettend trots op, want we hebben daar met z'n allen keihard aan gewerkt het afgelopen jaar. Het doorzettingsvermogen van de organisatie en de goede samenwerking met de gemeenten en partners hebben er toe geleid dat we dit weekend met een geweldig deelnemersveld bij zowel de heren als dames een spannende koers kunnen beleven waar iedereen thuis van mee kan genieten. Dat we het voor twee fans toch nog mogelijk kunnen maken om hierbij aanwezig te zijn is natuurlijk uniek. En uniek moet het ook blijven, want volgend jaar hoop ik toch echt weer die honderdduizenden mensen met een grote glimlach langs te kant te zien staan!”

Hoe maak je kans op de huiskamer?
Laat deze unieke kans niet liggen en vertel op Facebook of Instagram waarom die huiskamer van jou moet zijn en met wie jij de Amstel Gold Race van dichtbij mee wilt maken. De winnaars worden aanstaande vrijdag bekendgemaakt.

Blijf thuis voor de buis
De organisatie benadrukt nogmaals om de race vanuit huis te bekijken en niet naar Limburg af te reizen. De Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition worden dit jaar extra lang uitgezonden op NOS.nl en NPO1, zodat iedereen vanuit de huiskamer Nederlands enige klassieker volledig kan volgen.

Boilerplate

Over de Amstel Gold Race
Publiek niet toegestaan
Het volledige gebied rondom het parcours zal hermetisch worden afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. Ook aan het parcours wordt geen publiek toegestaan, dus voor mensen die in het gebied verblijven is het niet toegestaan om aan het parcours de wedstrijd te volgen. Door de gemeenten zal daar strikt op worden gehandhaafd. De organisatie zorgt ervoor dat het gebied voor bewoners en ondernemers bereikbaar blijft.


Omloop over 17 kilometer
De dames en heren rijden zondag 18 april respectievelijk 7 en 13 rondes van 17 kilometer met elke ronde de beklimming van de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. Alleen de laatste ronde bij de heren zal de Cauberg niet aangedaan worden. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt in de ochtend verreden. De start is omstreeks 08.30 uur en de finish rond 12.00 uur. De Amstel Gold Race start om 12.15 uur en de heren finishen naar verwachting om 17.45 uur.

Uitzending NOS
De Amstel Gold Race wordt dit jaar extra lang live uitgezonden. Zondag 18 april 2021 zal zowel de dames- als de herenkoers vanaf 08.30 tot 18.00 uur op NOS.nl en NPO1 te volgen zijn.

Contactpersoon