Rotterdam,
18
januari
2017
|
10:01
Europe/Amsterdam

Recordaantal van 14 shows en 190.000 kaarten voor jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE!

Amstel start kaartverkoop op 19 januari om 10.00 uur

Samenvatting

Morgen, donderdag 19 januari om 10.00 uur, start de officiële kaartverkoop voor de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! die volgend jaar in januari plaatsvindt. Onder het mom van ‘Vieren doe je samen’ wil Amstel zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden bij deze jubileumeditie aanwezig te zijn. Tijdens de voorverkoop bleek de vraag naar kaarten al dusdanig groot dat in overleg met Rotterdam Ahoy is besloten om eenmalig en speciaal voor deze jubileumeditie 5 extra shows te organiseren. Het record aantal van 14 shows biedt in totaal plaats aan zo’n 190.000 bezoekers.

Ieder jaar worden we verrast door de grote populariteit van De Vrienden van Amstel LIVE!. Omdat ons evenement 20 jaar bestaat, willen we zoveel mogelijk vrienden de kans bieden om hierbij aanwezig te zijn en te genieten van een onvergetelijke avond in de grootste Amstelkroeg van Nederland. Mede dankzij Ahoy, dat met haar agenda kon schuiven, schrijven we muziekgeschiedenis en daar zijn we ontzettend trots op
Bram Westenbrink, marketing directeur van Amstel
Rotterdam Ahoy is enorm trots om vanaf dag 1 gastheer te zijn van De Vrienden van Amstel LIVE!. Het bezoekersrecord van Doe Maar verdwijnt nu, na 18 jaar, uit de boeken. Nooit eerder trok een evenement in Ahoy 190.000 bezoekers, een prachtige nieuwe mijlpaal!
Peter van der Veer, directeur van Ahoy

KAARTVERKOOP 2018

De Vrienden van Amstel LIVE! zoekt de grenzen van de muziekgenres op en daagt artiesten uit om het publiek te verrassen met unieke en ongewone samenwerkingsverbanden. De ongekende sfeer, de verbondenheid en de aanwezigheid van Nederlands beste artiesten zijn de reden waarom bezoekers al een jaar van tevoren een kaartje kopen, zonder de line-up te kennen. Vanaf 10.00 uur morgenochtend zijn de kaarten voor de jubileumeditie verkrijgbaar. Met het aanbieden van extra shows hoopt de organisatie meer dan ooit aan de grote vraag naar kaarten te kunnen voldoen en teleurstelling bij fans te voorkomen.

De veertien shows van de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! vinden plaats op 18 t/ m 22 januari, 24 t/m 29 januari en 31 januari, 1 en 2 februari 2018.

Op www.vriendenvanamstel.nl is alle informatie over de kaartverkoop te vinden.

JUBILEUM: DE VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE! 20 JAAR

In 2018 is het precies 20 jaar geleden dat dit bijzondere evenement een vliegende start maakte in een muziekcafé aan het Thorbeckeplein in Amsterdam onder de naam Heeren van Amstel, als een avond waar bevriende artiesten met elkaar optraden. Dat was zo’n succes dat de tweede editie al in Ahoy werd georganiseerd. Inmiddels is De Vrienden van Amstel LIVE! uitgegroeid tot het beste van Nederlandse bodem in niet één maar in vele onvergetelijke avonden. Tijdens de 20ste editie in 2018 verwelkomt de organisatie naar verwachting bijna 190.000 bezoekers in ‘De grootste Amstelkroeg van Nederland’.