Valkenburg,
03
april
2018
|
14:01
Europe/Amsterdam

Nieuwe selectiecriteria rondemiss en -mister Amstel Gold Race

Samenvatting

De Amstel Gold Race is op zoek naar de rondemiss en -mister voor de aankomende editie op zondag 15 april. Dit jaar gaat het er niet per se om of je lange lokken hebt of de perfecte glimlach. Amstel is juist op zoek naar klimmers, sprinters, knechten of spurtbommen die weten wat het is om aan het elastiek te hangen of een waaier te trekken. Oftewel, Amstel is opzoek naar een rondemiss en -mister met een groot wielerhart!

Zoals dat traditioneel een onderdeel is van alle wielertochten wordt bij de Amstel Gold Race de mannelijke winnaar op een bijzondere manier gehuldigd. De winnaar ontvangt een kus op de wang van twee rondemissen. Vorig jaar kreeg het grootste wielerevenement van Nederland er een hoofdstuk bij: de Amstel Gold Race Ladies Edition. Voor het eerst mochten twee rondemisters de mooie taak op zich nemen om de vrouwelijke winnaar van de Ladies Edition te huldigen. Dit jaar gaat Amstel opzoek naar een rondemiss of -mister met een groot hart voor wielrennen. Het gaat immers niet alleen om de buitenkant, maar juist ook om de binnenkant.

Leontien van Moorsel, koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition: “Als winnaar is het natuurlijk geweldig om door een mede wielerfanaat te worden gehuldigd. Iemand die begrijpt hoe hard je al die tijd hebt moeten trainen om op het hoogste podium te staan. Dat we dat nu bij de Nederlandse klassieker gaan doen, vind ik een fantastische ontwikkeling!”

Rondemiss of -mister worden

Wielerfans met de ambitie om rondemiss of -mister te worden, kunnen zich tot en met 8 april a.s. opgeven door een leuk bericht of filmpje achter te laten in de comments van de video op de Amstel Facebook pagina. De gelukkige winnaars krijgen een geheel verzorgd Amstel Gold Race weekend. Bekijk in deze video waar we naar op zoek zijn:

Nederlands mooiste en zwaarste klassieker vindt plaats op 14 en 15 april. Op zaterdag nemen 15.000 (amateur) wielervrienden deel aan de Toerversie en op zondag 15 april worden de dames- en herenkoers verreden.