Rotterdam,
19
januari
2018
|
10:38
Europe/Amsterdam

Marco Borsato neemt met vrienden themasong voor de Vrienden van Amstel LIVE! op

Samenvatting

Gisteravond is in Rotterdam de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! van start gegaan. In een uitverkocht Ahoy sloot Marco Borsato de avond af door samen met André Hazes, Nick & Simon, VanVelzen, Diggy Dex, Xander de Buisonjé en Jeroen van Koningsbrugge een nieuwe versie van het nummer ‘Vrienden’ te zingen. Het nummer werd onlangs door de vriendengroep herschreven en wordt vandaag uitgebracht als themasong van De Vrienden van Amstel LIVE! 2018.

Het nummer ‘Vrienden’ werd in november uitgebracht op het album ‘Thuis’ van Marco Borsato. De plaat bereikte de dubbel platina status en werd meer dan 80.000 keer verkocht. John Ewbank, Paskal Jakobsen van BLØF en Gordon Groothedde schreven de track in 2017. De artiesten vonden het nummer zo goed passen dat ze hem opnieuw opnamen.

“Vrienden is in vele opzichten een bijzonder nummer voor me geworden” aldus Borsato. “Het is nooit geschreven met als doel het te zingen in Ahoy, maar toen tijdens een reisje bleek dat ik met een groep bevriende collega’s op De Vrienden van Amstel LIVE! zou staan volgde al snel het idee om daar iets speciaals te doen met elkaar”. Andre Hazes vult aan: “Ik denk dat het voor veel artiesten een eer is om een nummer met Marco op te mogen nemen. Het evenement maakt het mogelijk dat deze groep vrienden dit samen kan doen. Het is begonnen als een geintje, snel daarna zaten we in het oefenhok en nu zingen we het dagelijks voor 15.000 mensen!”

Het nummer ‘Vrienden’ is vanaf vandaag te beluisteren in Spotify, op Apple Music en verkrijgbaar in iTunes. De Vrienden van Amstel LIVE! zal elke avond worden afgesloten met de themasong.