ROTTERDAM,
05
januari
2023
|
20:47
Europe/Amsterdam

Jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start

28 artiesten samen op grootste concertreeks ooit in Nederland

In de grootste Amstel-kroeg van Nederland is vanavond de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Twintig avonden lang verzorgen 28 artiesten een bijna drieënhalf uur durende jubileumshow. Verdeeld over de twintig uitverkochte avonden bezoeken ruim 300.000 vrienden de concertreeks. Dat is een record dat voorheen in handen was van Frans Bauer en Doe Maar. Nooit eerder werd een concertzaal van deze omvang zo vaak achtereen gevuld voor een evenement. 

Met een spectaculair en wereldwijd nooit eerder vertoond optreden met een 360 graden draai hoog boven de mensen heeft Chef’Special zojuist De Vrienden van Amstel LIVE officieel geopend, gevolgd door een bijzondere samenwerking van de (oud) gastheren Manuela Kemp, Xander de Buisonjé, Nick & Simon en Kraantje Pappie. Het zijn slechts enkele namen uit de volledige line-up van deze editie. Eerder werd al bekend gemaakt dat Anouk en Emma Heesters hun thema song voor het evenement ten gehore zullen brengen en ook Typhoon, Guus Meeuwis, Thomas Acda, Miss Montreal, Sunnery James & Ryan Machiano, Ronde, Krezip, Danny Vera, Henk Westbroek, Anita Meyer, Rowwen Heze, Frank Boeijen, Flemming, Paul de Munnik, Rolf Sanchez, Lucas & Steve,  Maan en Ronnie Flex zijn van de partij in Rotterdam Ahoy. Voor zangeres S10 is het zelfs de eerste keer dat zij meedoet, Barry Hay opende 25 jaar geleden de allereerste editie en zal deze maand voor het laatst te zien zijn op De Vrienden van Amstel LIVE. Datzelfde geldt voor de gastheren Nick & Simon die na deze reeks afzwaaien als kroegbaas. 

Niet alleen feest in Ahoy 

Vanwege het bijzondere jubileum zal De Vrienden van Amstel LIVE de komende maand diverse feestelijke activiteiten organiseren. Zo worden reizigers op Rotterdam CS muzikaal welkom geheten door een reusachtige jukebox. In het hele land maken mensen kans op kaarten in Amstel-kroegen en in deze kroegen is op vrijdag 13 januari ook de eerste exclusieve livestream uit Ahoy te bekijken. Videoland brengt de documentaire ‘Al 25 jaar Vrienden’ uit en Kraantje Pappie komt met een vervolg op de succesvolle podcast reeks ‘Kraan Aan De Bar’.  

 

Kaartverkoop De Vrienden van Amstel LIVE 2024 

Natuurlijk keert De Vrienden van Amstel LIVE ook in 2024 terug. Dan zullen er vanaf 11 januari weer ruim 200.000 vrienden welkom zijn in Rotterdam Ahoy voor een reeks van 14 shows. De kaartverkoop voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024 start op zaterdag 7 januari 2023 om 10:00  www.vriendenvanamstel.nl

Noot voor de redactie:

Vanwege een kwarteeuw De Vrienden van Amstel LIVE heeft Amstel een factsheet samengesteld die een goede kijk geeft op de 25 jaar dat het evenement in Rotterdam Ahoy wordt georganiseerd. Je vindt dit bijgevoegd bij het persbericht. Voor beeldmateriaal op hoge resolutie, neem contact op met: esmee@iconicstudios.amsterdam

 

Activiteiten rondom De Vrienden van Amstel LIVE: 

 

Rotterdam kleurt rood 

Al 25 jaar is De Vrienden Van Amstel LIVE een begrip in heel Nederland. Sinds 1999 wordt Rotterdam Ahoy in januari omgetoverd tot ‘de grootste kroeg van Nederland’. Om die langdurige vriendschap met de stad Rotterdam te vieren, zal De Vrienden van Amstel LIVE ook in de stad activiteiten organiseren. Bezoekers die met de trein naar De Vrienden van Amstel LIVE komen, worden al op Rotterdam Centraal Station verwelkomd door een immense jukebox, waarop Vrienden van Amstel-nummers worden afgespeeld. En onder de noemer ‘hoe meer vrienden hoe meer vreugd’, kunnen mensen die nog geen tickets hebben ter plekke kaarten winnen voor een van de twintig shows.  

 

De Vrienden van Amstel LIVE Café tour 

Er zijn nog genoeg andere redenen om met vrienden de lokale Amstel-kroeg te bezoeken. Tijdens de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE, tourt VVAL negen keer het hele land door met een bus langs diverse Amstel-kroegen om vriendengroepen op te pikken en naar Rotterdam te rijden. Hints over welke haltes de bus aandoet, worden gedeeld via Radio 538, de socials van Amstel en op de socials van De Vrienden van Amstel LIVE. Als de De Vrienden van Amstel LIVE Café tour bus rond borreltijd arriveert bij jouw kroeg krijg je een lot. Een van de artiesten of presentatoren van De Vrienden van Amstel LIVE reist met de bus mee en wijst door middel van een draai aan een rad de winnaars aan. Een groep van maximaal zes vrienden wordt vervolgens diezelfde avond nog naar Rotterdam Ahoy gebracht om De Vrienden van Amstel LIVE bij te wonen. Uiteraard brengt de bus na afloop de winnaars ook weer veilig terug. De data waarop jij kans maakt om door deze LIVE tour opgehaald te worden zijn 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21 en 22 januari. 

 

Livestreams in Amstel-kroegen 

Het jubileum van De Vrienden van Amstel LIVE wordt uiteraard niet alleen in Rotterdam gevierd, want vrienden zijn overal! Daarom zullen op vrijdag 13 januari 250 Amstel-kroegen verspreid over het hele land worden omgetoverd tot ‘de grootste kroeg van Nederland’. In elke kroeg zal er een livestream te zien zijn van de show. Op deze manier kan iedereen die geen ticket heeft bemachtigd in zijn of haar eigen kroeg alsnog bij dit jubileumfeest zijn. Alle deelnemende kroegen zijn te vinden op: www.amstel.nl/stream 

 

‘Kraan aan de bar’ weer open 

Kraantje Pappie keert tijdens de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE terug met zijn populaire podcast ‘Kraan aan de bar’, waarin hij in de bar backstage gesprekken aan gaat met de optredende artiesten. Verwacht opzienbarende en hilarische kijkjes achter de schermen, maar ook weer openhartige gesprekken. Het nieuwe seizoen van ‘Kraan aan de bar’ bestaat uit 11 afleveringen. De eerste aflevering van dit seizoen is vanaf 16 januari te beluisteren via de diverse podcast-apps.  

 

De Vrienden van Amstel LIVE bij Renze en Videoland 

Uiteraard is er ook op televisie veel aandacht voor het jubileum van De Vrienden van Amstel LIVE. Zo zal aanstaande zaterdag (7 januari) de RTL4-talkshow Renze live vanuit Rotterdam Ahoy worden uitgezonden. Renze spreekt optredende artiesten en natuurlijk is er ook veel ruimte voor muziek. Bij Videoland wordt een documentaire gelanceerd waarin de ins en outs van De Vrienden van Amstel LIVE uit de doeken wordt gedaan. Van de eerste tv-uitzendingen vanuit de bruine kroeg De Heeren van Aemstel tot het audiovisuele spektakel waarvoor in Rotterdam Ahoy nu al 25 jaar alles uit de kast wordt getrokken. De documentaire gaat zaterdag 14 januari in première. Een volledige livestream van De Vrienden van Amstel LIVE 2023 is op 20 januari  exclusief bij Videoland te zien. 

 

Radio 538

Voor het zesde jaar op rij is Radio 538 officieel partner van De Vrienden van Amstel LIVE. Maar liefst drie weekenden lang maakt de zender deze maand live radio vanaf de 25e editie van het populaire muziekevent. Ook dit jaar zijn via Radio 538 kaarten te winnen voor de shows en deze samenwerking wordt uitgebreid met een maandelijkse activatie in ‘De Coen en Sander Show’, waarin luisteraars het hele jaar lang kaarten kunnen winnen voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024.