19
april
2020
|
15:11
Europe/Amsterdam

Eerste virtuele Amstel Gold Race verreden

Na de legendarische overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race 2019 en de zinderende finale van de Ladies Edition waar Katarzyna Niewiadoma won, was er vandaag nog geen kans om te titel officieel te prolongeren. Wel vond vandaag een alternatieve versie plaats van dé wielerklassieker van Nederland. De eerste editie van de virtuele toerversie van de Amstel Gold Race is vandaag door niet alleen door namen als Leontien van Moorsel, Tom Dumoulin, Chantal Blaak, Niki Terpstra, Suzanne Schulting en Marianne Vos gereden, maar vooral ook veel wielerliefhebbers gingen de uitdaging aan en overwonnen de ultieme finale van de Amstel Gold Race.

In nog geen week tijd hebben we samen met Bkool een virtuele toerversie kunnen opzetten, we zijn de afgelopen dagen echt overweldigd met mooie positieve reacties en aanmeldingen. Van profs als Tom Dumoulin, Chantal Blaak, Bram Tankink en Marianne Vos tot bekende topsporters en natuurlijk enorm veel wielerliefhebbers. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen vanuit hun huis, tuin of garage alleen, máár toch samen, de toerversie hebben geregen.  Natuurlijk hopen we erop dat de échte Amstel Gold Race en de toerversie dit jaar nog doorgang kunnen vinden. Maar gezondheid en veiligheid is het allerbelangrijkste. We zijn voor nu enorm blij met deze alternatieve invulling.
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race
Leontien van Moorsel, Koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition: “Er ontstonden deze week veel mooie initiatieven, zo deed het Oranje Peloton mee voor het Longfonds en richten Giant-Liv met onder andere Marianne Vos en Suzanne Schulting zich specifiek op het dameswielrennen. Ik ben trots dat ook topsporters buiten de ‘wielrenwereld’ zich hier hard voor maken en onder de indruk hoe zij de virtuele toerversie van de Amstel Gold Race hebben volbracht!
Leontien van Moorsel, koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition

Naast profs, topsporters deden ook ondere andere René Froger, Olcay Gulsen, Winston Gerstanowitsch en Eric Corton mee met de virtuele race.

Virtuele Amstel Gold Race
Wielerliefhebbers en profs konden vandaag de benen testen via het Bkool platform op achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk natuurlijk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Een rit van zo’n 26 kilometer. Om mee te doen was een interactieve trainer nodig. Toeschouwers konden de toerversie volgen via het Bkool platform. Er waren drie starttijden: 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Nieuwe datum 2020
Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de Toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

Contactpersonen