Zoeterwoude,
07
april
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

Amstel zoekt rondemisters voor Amstel Gold Race Ladies Edition

Samenvatting

Dat mannelijke winnaars tijdens wielertochten altijd door twee mooie vrouwen gekust worden op het podium is een bekend fenomeen. Maar hoe zit dat eigenlijk bij de vrouwelijke winnaars? Ook zij staan op het podium met twee rondemissen, maar de kus ontbreekt. En daar gaat Amstel verandering in brengen! In een oproep van de brouwer is te zien hoe onder andere wielerprofs Anna van der Breggen, Puck Moonen en Ellen van Dijk de mannen in Nederland vragen om vrienden of zichzelf op te geven als rondemister tijdens de Amstel Gold Race Ladies Edition.

Zoals dat traditioneel een onderdeel is van alle wielertochten wordt bij de Amstel Gold Race de mannelijke winnaar altijd op een bijzondere manier gehuldigd. De winnaar ontvangt een kus op de wang van twee bloedmooie rondemissen. Dit jaar krijgt het grootste wielerevenement van Nederland er een hoofdstuk bij: de Amstel Gold Race Ladies Edition. En dus verdient ook de vrouwelijke winnaar zo’n bijzondere huldiging. Amstel gaat daarom op zoek naar twee rondemisters die deze mooie taak op zich mogen nemen.

Rondemister worden

Mannen met de ambitie om Amstel Radler 0.0% rondemister te worden, kunnen tot en met dinsdag 11 april 2017 zichzelf, of hun knapste vrienden, opgeven in de comments van de video op de Amstel Facebook pagina. De gelukkige rondemisters – die een geheel verzorgd Amstel Gold Race weekend winnen – moeten natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Bekijk in deze video waar de wielerprofs en koersdirectrice Leontien van Moorsel naar op zoek zijn:

Amstel Gold Race Ladies Edition

Bierbrouwer Amstel heeft een lange historie in het wielrennen; als shirtsponsor, met de Amstel Bier amateur wielerploeg en sinds 1966 met de Amstel Gold Race profeditie. De Amstel Gold Race is uitgegroeid tot het grootste wielerevenement van Nederland. Dit jaar voegt de brouwer daar de Ladies Edition aan toe, een mooie aanvulling voor de Amstel Gold Race en de honderdduizenden wielerliefhebbers die ieder jaar trouw langs het parcours staan te kijken of thuis vanaf de bank meegenieten onder het genot van een glas Amstel bier. Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirectrice van de Amstel Gold Race Ladies Edition.

Nederlands mooiste en zwaarste klassieker vindt plaats in het komende paasweekend. Op 15 april nemen 15.000 (amateur) wielervrienden deel aan de Toerversie en op 16 april worden de dames- en herenkoers verreden.