23
februari
2017
|
11:51
Europe/Amsterdam

Amstel Gold Race Ladies Edition kent haar parcours

Zondag 16 april zullen de dames ook hun eigen Amstel Gold Race verrijden. Op dezelfde dag als de heren strijden de dames ook op het hoogste niveau, namelijk de UCI Women's WorldTour, om de overwinning in de Zuid-Limburgse heuvels. Voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien van Moorsel zal als koersdirectrice de wedstrijdleiding op zich nemen.

De dames zullen zondag 16 april net als de heren starten op de Markt in Maastricht, maar dan 20 minuten later. Op de Markt worden weer duizenden toeschouwers verwacht, die naast de presentatie van de heren ook de presentatie van de dames zullen mee maken. Beide presentaties vinden gelijktijdig plaats op hetzelfde podium.

De dames rijden de eerste lus van circa 40 kilometer tot aan Ubachsberg met beklimmingen van onder andere de Slingerberg, de Adsteeg en de Lange Raarberg identiek aan de heren. Publiek kan dus binnen een kort tijdsbestek genieten van twee passages van pelotons. Vanaf Ubachsberg, waar de heren richting Schin op Geul en Valkenburg afdraaien, vervolgen de dames hun parcours met een lus inclusief beklimmingen van de Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg. Deze drie opeenvolgende beklimmingen zullen garant staan voor spektakel en wellicht een eerste schifting in het damespeloton.

Na de beklimming van de Keutenberg rijden de dames in de richting van Sibbe om na de afdaling van de Daalhemmerweg de eerste maal de Cauberg te beklimmen en de finishlijn in Vilt te passeren. Bij het passeren van de finishlijn hebben de dames 66,1 km afgelegd. De finale van de Amstel Gold Race Ladies Edition bestaat uit drie gelijke rondes van ieder 18,5 km met beklimmingen van de Geulhemmerberg, Bemelerberg en de Cauberg. Ook in de laatste ronde zullen de dames alvorens aan de laatste twee kilometer te beginnen nog eenmaal de Cauberg moeten bedwingen. Dit in tegenstelling tot de mannen, die in hun finale niet meer de beklimming van de Cauberg tegenkomen, maar in Sibbe links afslaan richting de finishlijn in Vilt.

In totaal leggen de deelneemsters aan de Amstel Gold Race Ladies Edition 121,6 km af. De finish wordt verwacht omstreeks 14:14uur

Meer informatie:

Meer informatie over de Amstel Gold Race vind je hier:

www.amstelgoldrace.nl

http://twitter.com/amstelgoldrace 

http://www.facebook.com/AmstelGoldRace